hotelkamers restaurants grand café, bar wellness centre service kunst
 

Intro - Actief - Musea - Attracties

Musea

Op de Veluwe zijn tientallen kleinschalige musea te vinden en uiteraard ook bekende musea die zeer de moeite waard zijn. Een paar voorbeelden:

Kröller-Müller Museum

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe bevindt zich het Kroller-Muller Museum. Dit museum is wereldberoemd vanwege haar omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh: er hangt een schitterend overzicht van zijn oeuvre. Verder zijn in het museum indrukwekkende werken te bewonderen van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele andere grote namen.

Beroemd is ook de beeldentuin van het Kroller-Muller Museum; dit is één van de grootsten van Europa. Een schitterende collectie sculptuur wordt op verrassende wijze tentoongesteld omringd door de natuur. Vertegenwoordigd zijn diverse kunstenaars van het einde van de 19de eeuw tot heden: Auguste Rodin, Henry Moore, Barbara Hepworth, Richard Serra, Mario Merz, Jean Dubuffet en Claes Oldenburg

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.kmm.nl

Het Nederlands Openlucht Museum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem staat voor een bewogen verbeelding van het dagelijkse leven. Door middel van tentoonstellingen, publicaties, levendige presentaties en de met liefde en deskundigheid ingerichte gebouwen, wil het een indruk geven van het leven zoals de bewoners van Nederland dat sinds 1650 aan den lijve hebben ervaren.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo, in de bossen bij Apeldoorn in het hart van Nederland, was van 1686 tot 1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Sinds 1984 functioneert het paleis als museum, nadat het op spectaculaire wijze samen met de tuinen in 17de-eeuwse staat werd teruggebracht.
Het interieur van het paleis toont 300 jaar bewoning door de Oranjes van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II tot en met koningin Wilhelmina.  De zijvleugels geven met vaste en wisselende exposities van historische voorwerpen, documenten, schilderijen, serviezen, zilver, koninklijke gewaden en hofkostuums een beeld van de historische band van het Huis Oranje-Nassau met de Nederlanden. Een van de grootste collecties nationale en internationale ordetekenen ter wereld is ondergebracht in de afdeling Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden.

De barokke tuinparterres, rijk voorzien van pergola's, beelden en vazen, zijn in lente en zomer volgens 17de-eeuwse Hollandse traditie beplant, uniek in Europa. Evenals in de 17de eeuw zijn de fonteinen en cascades in werking.

In de stallen staan koninklijke rijtuigen, jachtwagens, sleden en antieke hofauto's opgesteld, waaronder de bekende schilderwagen en de witte begrafeniskoets van koningin Wilhelmina.

Het gehele complex is omgeven door een uitgestrekt bospark met romantische vijvers, eveneens voor het publiek toegankelijk.

Oudheidkamer van Nunspeet

De Veluwe mag dan oud en uniek zijn met een zeer bijzondere geschiedenis, een echt oudheidkundig of historisch museum heeft Nunspeet niet. De Oudheidkamerneemt die taak waar. Het leven ‘van vroeger’ wordt daar met alle respect bewaard.

Museum Het Verscholen Dorp

In de bossen bij Nunspeet en Vierhouten is een nagebouwd onderduikerskamp te vinden. In Vierhoute is tevens een klein museum over dit kamp.

Kasteel de Cannenburgh

Dit kasteel in Vaassen is een historisch renaissance slot, gebouwd in het midden van de zestiende eeuw door de Gelderse legeraanvoerder Maarten van Rossem. Uitgebreid en verfraaid in de 17 de en 18 de eeuw. De rijk ingerichte vertrekken omvatten een belangrijke collectie meubels, porselein, etc.

Model –en kijktuinen

De natuur rondom De Sparrenhorst is adembenemend, maar in de omgeving van ons hotel zijn ook een aantal prachtige aangelegde tuinen te bewonderen. Interessant voor de echte liefhebbers, maar ook als u geen groene vingers heeft, de moeite van een bezoek waard. Onder andere de volgende tuinen zijn te bezichtigen:

Kijktuinen Nunspeet

Tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg in Nunspeet liggen de ruim vier hectare grote Kijktuinen waarvan twee ha. aangelegd, ontworpen door tuin- en landschapsarchitect L.J. Goedegebuure .
Met veel liefde en oog voor detail zijn karaktervolle tuinen gecreëerd .Iedere tuin heeft een gehele eigen sfeer en uitstraling . Naast deze bron van inspiratie zijn in de Kijktuinen tal van andere activiteiten te beleven...
Voor meer informatie, zie:
www.kijktuinen.nl

Heemtuin De Heimanshof

Heemtuin De Heimanshof in Vierhouten is een landschapstuin waarin alle planten verzameld worden die van nature op De Veluwe groeien. Een tuin met inheemse flora dus.
Voor meer informatie, zie:
www.heimanshof.net

Stichting Bijen en Natuur Tuin

Letterlijk naast De Sparrenhorst vindt u de Bijen en Natuur Tuin; Een heideveld met een ven, akkertjes met oude landbouw gewassen, een medicinale kruidentuin, een tuin met keukenkruiden en een tuin met kruiden voor het winnen van kleurstoffen. Verder een vijver met bijbehorende vegetatie, bijenstallen en een speciale demonstratiekast.

Het Hoogeland Modeltuinen

Diverse beroemde architecten hebben een eigen modeltuin ontworpen voor Het Hoogeland, een zelfvoorzienend centrum voor dak –en thuislozen in Beekbergen. Het resultaat is een paradijselijke omgeving en een unieke combinatie van zorg en tuinomgeving.
Voor meer informatie, zie:
www.hoogelandmodeltuinen.nl

 

 
home contact e-mail informatie aanvragen werken bij de sparrenhorst sitemap RTC Pépites de France