hotelkamers restaurants grand café, bar wellness centre service kunst
 

Intro - Actief - Musea - Attracties

Actief op de Veluwe / Gelderland

Wandelen op de Veluwe & de omgeving van Nunspeet

In de buurt van Hotel De Sparrenhorst en Nunspeet kunt u prachtige wandelingen maken door het unieke landschap van de Veluwe. Bij de receptie van De Sparrenhorst zijn verschillende wandelroutes in de omgeving van Nunspeet beschikbaar variërend in lengte van enkele kilometers tot volledige dagtochten.

Bent u van plan een hele dag op pad te gaan? Dan kunt u het lunchbuffet overslaan en in plaats daarvan een heerlijk goed gevuld lunchpakket voor tijdens uw wandeling in uw rugzak stoppen!

Een van de bijzondere gebieden waar liefhebbers van ruige onherbergzaamheid zich in hun element zullen voelen is het Hulshorsterzand.
Deze zandverstuiving ontstond toen de grote heidevelden door overbegrazing, te vaak plaggen en branden nog maar zo'n dun laagje plantendek hadden dat ze door de schapenpoten werden opengetrapt. Waar het zand bloot kwam te liggen ging het zand stuiven. Heideplanten werden bedekt door het zand en stierven af. De ondergrond werd hierdoor niet meer vastgehouden.

Zo ontstonden na verloop van tijd grote woestijnen op de Veluwe. Daar is op allerlei
manieren tegen gevochten. De meeste manieren waren echter niet effectief. Pas aan het einde van 1900 werd er door Staatsbosbeheer ingegrepen. Zandvlakten werden voor een groot deel beplant met grove dennen. 

Later heeft men echter ingezien, dat ook een zandverstuiving een boeiend natuurmonument kan zijn. Het is een leefgebied voor heel bijzondere planten en dieren.
Natuurmonumenten kocht in 1928 een deel van het Hulshorsterzand en beheert het samen met de nabij gelegen natuurgebieden Leuvenhorst en Leuvenumsebos.

Fietsen op de Veluwe

De Veluwe leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten. Of u nu kiest voor een kort ontspannen fietstochtje in de omgeving van nunspeet, of een stevige dagtocht dwars door het Veluws landschap, er is altijd een geschikte fietsroute te vinden.

Bij de receptie zijn verschillende fietsroutes te verkrijgen en natuurlijk kunt u via De Sparrenhorst fietsen huren.

Zwemmen in de randmeren van de Veluwe

Op veel plaatsen langs de Randmeren van de veluwe zijn mogelijkheden om te zwemmen. Midden in de eeuwenoude bossen bij Nunspeet, vlakbij De Sparrenhorst, ligt recreatiegebied Zandenplas. Een klein en heerlijk meer met strand, waar men een verfrissende duik kan nemen. Zwemmers en zongenieters kunnen lekker bijbruinen onder het genot van een drankje. De strandkiosk biedt een prachtig uitzicht over het recreatiegebied.

Kanovaren

Kanovaren op de Veluwe? Jazeker! Iedere zomer weer drijft het water de kano liefhebbers naar de Veluwe toe. In Nunspeet kunt u een kano huren en de Veluwe eens van een geheel andere kant bekijken!

Paardrijden

Paardenliefhebbers zijn van harte welkom op de ruiterpaden van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Geldersch Landschap en de Gemeente Nunspeet. Te paard een rondrit maken door de natuur is heerlijk ontspannend.

Vlak achter De Sparrenhorst in het Belvedère Bos ligt een manege waar paarden gehuurd kunnen worden. De paden staan in het veld aangegeven met routepaaltjes, dus de route is makkelijk te vinden. Een rit onder begeleiding is uiteraard ook mogelijk.

Wilt u liever eerst paardrij les nemen? Dan regelen wij dat voor u!

Huifwagentochten rond Nunspeet

Een prachtige tocht door de bossen van Nunspeet, met uw vrienden, familie of collega?s in een huifkar. Dezelfde rustgevende deining als op de rug van het paard, maar zonder de bijkomende spierpijn!

Golf

Dicht bij De Sparrenhorst vindt u de Nunspeetse Golf & Country Club. De 27 holes championship course en de schitterende Veluwse natuur zorgen voor
een ambiance van hoog niveau.

Bij de Golf & Country Club kunt hier niet alleen een balletje slaan met vrienden of collega?s, u kunt ook gebruik maken van de professionele golfschool met uitstekende oefenfaciliteiten, waaronder een overdekte driving range, twee putting greens, een chipping green en niet te vergeten de pitch & putt baan (6 holes par 3). De zandgrond zorgt voor een goede bespeelbaarheid, ook bij nat weer.

Sauna & Beautycentrum de Zwaluw Hoeve

Diegenen die zichzelf eens uitgebreid willen verwennen kunnen terecht bij de Zwaluw Hoeve, een sauna & beautycentrum in Hierden, op slechts enkele kilometers afstand van Hotel De Sparrenhorst. Aangeboden worden gezichtsbehandelingen, hand ?en voetverzorging, make-up, lichaamspakkingen en ?massages, verschillende soorten sauna?s en stoombaden, whirlpools, een zwembad, een originele Hamam-sessie ruimte, en nog veel meer. Wij kunnen voor u verschillende arrangementen reserveren bij dit luxueuze centrum.

Bottertocht

Een zeiltocht met een originele Elburger Botter is een schitterende ervaring en bovendien een unieke manier om kennis te maken met het visserijverleden van Elburg. U kunt dat mee beleven vanaf april tot eind september. Onder leiding van een ervaren schipper en opstapper vaart u op het Veluwemeer, het Drontermeer,  of zelfs op het IJsselmeer.

Rondvaart Elburg 

Vanuit de pittoreske haven van Elburg kunt u een rondvaart maken over het Veluwemeer. De fraaie boten waar deze rondvaarten mee gemaakt worden zijn voorzien van een royale bar, een fraai buffet, een prima salon, beneden- en boven-dekken. Tijdens de rondvaart Elburg kan gegeten, gedronken, gewerkt en vergaderd worden, maar u kunt natuurlijk ook gewoon genieten van de rust en het indrukwekkende uitzicht over het meer.

Zie Rederij Flevo voor meer informatie over de rondvaart Elburg

Cultuur-Historische rondleiding in Harderwijk

Harderwijk bezit een rijke historische en culturele erfenis. Al in 1231 verleende Graaf Otto van Gelre Harderwijk stads- en marktrechten. Uit de 770 jaar oude stadsgeschiedenis zijn veel oude gebouwen bewaard gebleven. De stadsmuren van Hardewijk zijn voor een groot gedeelte nog intact. Alle reden om eens een stadswandeling in de oude Veste van Harderwijk te maken. Tijdens de wandeling onder leiding van het Gilde Harderwijker Stadsgidsen bezoekt u onder andere de Grote Kerk, de Vanghentoren, de Vischpoort en de voormalige raadzaal met haar zeldzame goudleren behang.

Natuurrondleiding

Wandelingen en fietstochten onder leiding van een professionele natuurgids. U gaat op zoek naar wild, waaronder wilde zwijnen, reeën en verschillende soorten herten. Onderweg vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over flora en fauna.
Voor meer informatie, kijk op:
www.natuurrondeidingen.nl

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de oudste en grootste nationale parken in Nederland.
U vindt er  maar liefst 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt ze een unieke combinatie tussen natuur, kunst en architectuur.

De Hoge Veluwe is een park waar bezoekers nog volop ruimte en rust vinden. Waar men uren ongestoord kan wandelen of kan fietsen op één van de gratis witte fietsen. Er zijn veel rode lijst planten- en diersoorten te ontdekken. Heeft u ooit wel eens oog in oog gestaan met een edelhert, moeflon of ree? Op De Hoge Veluwe kan het!

Naast rust en ruimte is er ook veel te doen in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Om de rust te garanderen concentreren de activiteiten zich in de centrumzone van het park. Zowel voor jong als oud worden regelmatig vele sportieve, culturele en educatieve activiteiten georganiseerd.

 

 
home contact e-mail informatie aanvragen werken bij de sparrenhorst sitemap RTC Pépites de France